lördag 27 augusti 2016

JAG LÄGGER IN EN HÖGRE VÄXEL = -21,6 kg

Den här veckan har jag verkligen lagt in en högre växel.
Jag har börjat gå på gym igen. Jag har medvetet börjat försiktigt, för att inte dra på mig för mycket träningsvärk samt för att inte tappa motivationen...
Jag kommer att lägga till maskiner som även kan träna rygg och mage, i o m att jag inte haft det tidigare. Det får komma successivt. 

Jag har också promenerat hit och dit, så fort tillfälle givits och jag kommit på att ta vara på dem :).
Jag har åkt buss 20 från Frölunda till Eketrägatan och promenerat hem därifrån. Jag har också förlängt själva promenaden innan frukost, om det funnits tillfälle.
Därtill har jag åkt mycket med kommunala färdmedel.

Jag åkte till Zizzi Allum, för att leta efter en underbar orange manchesterjacka, men tyvärr hade de inte den i butiken... Jag blir fullständigt deprimerad av att gå in på Zizzi på Frölunda torg. Det finns ju inga roliga plagg... Allt är en tråkig mörk sörja. Jag menar, hösten och vintern är ju deprimerande som de är... Varför måste alla plagg förstärka det? Och varför i helgoland tar de inte in höstens storsäljare till butiken... Den orange "jeansjackan" av manchester... Varför???


Jag sveper igenom de vanliga klädaffärerna och vågar mig in i andra butiker också. Inte för att jag alltid hittar något där, men ändå :). Det är bra att göra sinnet medvetet om att det inte är en omöjlighet att kunna hitta något fint där i framtiden, som dessutom passar på min kropp :).
Och det slår mig, när jag provar kläder på Cassels, att jag inte skall nöja mig med halvbra kläder... Jag är banne mig värd något bättre. Det skall vara kärlek till klädesplaggen i min garderob... :).

Jag hittade finfina gröna kläderMasai. Jag har ju länge beundrat deras kläder, men alltid tyckt att de varit för dyra. Den här fanns det ett underbart klädställ med både svarta och moss-/olivgröna plagg... Jag kom hem med tre plagg därifrån. Det blev inte billigt, men jag ser på det som en belöning för allt slit under året :).
Jag har besökt butiken ett par gånger till, för att hitta fler plagg att matcha till byxorna, men jag har stört mig för mycket på att färgskillnaderna är för stora... Jag vill skapa en enhetlig silhouette med både topp och byxa i samma färg, men det är något som stör mig. Då har jag faktiskt hellre en svart topp till byxan, för att verkligen bryta av, istället för att se ut som någon som försöker få till det, men inte lyckats hitta rätt nyans...






Och jag tror banne mig att jag kan få det att funka med mina gröna kängor (Ten Points), som jag köpte för några år sedan... Jag har ju länge letat efter något att ha dem till :). 


Två gallstensanfall har jag också hunnit uppleva den här veckan...

Ännu en positiv upplevelse, är att vågen ÄNTLIGEN visade siffror under 85 kg... Jag prickade 84,8 kg idag. Yes!
Det är bara till att kämpa på...
De senaste tio veckorna har jag således gått ned ca 6 kg... Det känns bättre, än det föregående resultatet, som bara gav 1 kilos viktminskning :(.

Här är en sammanfattning av viktminskningen, i perioder om tio veckor vardera...

period 1 = 10
period 2 = 4,3
period 3 = 1
period 4 = 6,3
= -21,6 kg...


tisdag 23 augusti 2016

YES! DET BLEV ETT JA TILL OPERATION :)!!!

Jag hade en tid hos kirurgen på Lundby sjukhus igår och besöket slutade lyckligt. Jag får en tid för operation där, redan inom 45 dagar, i o m att bekymren är som de är. 



Det kunde dock ha gått illa, i o m att de har en maxgräns för BMI, på 35. Som tur är, låg jag på BMI: 33 :).
33 i BMI är givetvis inte ett slutmål för mig, men det är där jag är nu, från att ha haft 41 i BMI, för ca 9 månader sedan. 



Blodtrycket låg på 135/92.

Så nu är det väntans tider på operationstid som gäller :).

...

Jag har ju gallstensanfall var och varannan vecka numera. Livet är redigt stressigt, i o m att det är så himla mycket jag måste undvika, framförallt på restauranger och andra ställen, när icke hemlagad mat skall intagas... Jag har dock överlevt genom att gå på thai- eller kinesisk restaurang och valt grönsaker och kyckling...

Här är min undvika-lista: 

lök
svamp
paprika
oliver
kapris

äpple
päron
gurka
sura livsmedel
citrusfrukter
ättika

senap
majonnäs
(ägg)
räkor (skaldjur)
(lax)

rökt, stekt, friterad, grillad mat...

rött kött

gluten
laktos (vet inte om jag ens tål mjölk utan laktos...)

fet- och kolesterolrik mat

mejeriprodukter

sötsaker, efterrätter m m

Således undviker jag både hel- och halvfabrikat, i o m att de oftast innehåller både mjölk och vetemjöl...

lördag 6 augusti 2016

MEDVETEN OM HUR JAG SER UT

Fler och fler börjar uttrycka att de ser stor skillnad på mig, efter 20 kilos viktminskning. Jag, som bara ser mina valkar och mitt gäddhäng, tillsammans med dallret på låren, har svårt att förstå vad de menar, tills de börjar visa upp foton, tagna för minst ett år sedan... Effekten av detta blir att jag tycker att det är vansinnigt kul att kunna förvåna folk - och mig själv :).

Här är jag på Brännö, 2015, ca 1 år sedan :), stl 52-54. 




Jag lägger upp några bilder här, som visar hur skillnaden syns, framförallt i ansiktet, i o m att jag inte är en helkropps-foto-person :). Den senaste bilden visar mig som jag är just nu..., vägandes ca 86 kg... Jag provar nya kläder, för skojs skull, och märker, att jag kan komma i plagg som är i storlekarna 46-48, beroende på vilken affär jag är i :).

Jag tror att det var 20 år sedan, jag hade den här storleken på kroppen. Jag hade långt hår och hade, vad jag minns, färgglada kläder på mig :). Jag hade även en cykel med bockstyre, som jag nyttjade flera gånger i veckan, ända tills jag krockade med en annan cyklist, och den blev konstig och opålitlig. Jag blev nog rädd för att cykla efter det. Kanske är det något jag kan ta upp nu igen, för det är ju sannerligen ett smidigt sätt att ta sig fram på :).
Det finns stunder, när tankarna tar mig tillbaka till den tiden i mitt liv, och jag tror att jag tröstat mig med godis, kakor och annat tjafs, för att på något sätt skydda mig från de jobbiga upplevelserna jag genomgick då. 




Under en underbar dag på Vrångö, men min kompis A, vågade jag t o m låta hela kroppen fotograferas :)... Om inte för något annat, så för att ha en förebild till efterbilderna :)...
Vrångö är helt klart värd ett eller flera besök. Så här sent på året är det nästan dags för björnbären också, och det verkar finnas gott om dem där :), förutom alla vackra blommor och fantastiska vyer :).



Nu ska det bli spännande att se vad jag kan ta för form, när resten av övervikten försvinner, lagom till 50-års-dagen, om sisådär 1 år och 4 månader :).

Det känns riktigt roligt att vara mitt i resan, som jag påbörjat. Den handlar bara om mig och min ultimata hälsa. Heja mig :).

tisdag 2 augusti 2016

JAG HAR NÅTT ETT NYTT MÅL :-)

Äntligen visar vågen -20 kg. 




Det har varit trögt det sista. Väldigt trögt.
Jag skall väl dock inte vara alltför glad nu, i o m att jag haft 2 stora gallstensanfall de senaste veckorna och inte ätit alla dagens måltider se senaste dagarna.

Jag var inne på akuten (Sahlgrenska) i söndags, i o m att jag fått råd av andra att åka till akuten för att påskynda processen med operation o s v.
Jag får dock ingen hjälp på Sahlgrenska, i o m att jag har en tid för samtal på Östra, den 9 augusti. De tycker att det är bättre att jag väntar på en planerad operationstid, så att allt funkar bra, istället för att råka ut för en kirurg, som kanske jobbat 12 timmar på akuten...
Well...

Innan jag får en operationstid, hinner jag säkerligen få flera anfall... :(.
Det enda som återstår att göra, är att lida i tysthet, med några Diklofenak-stolpiller uppstoppade där bak, i o m att det tydligen inte räcker med en.
Jag har också fått utskrivet Spasmofen, men de blir jag toksjuk på... Illamående, yr och efter ett par timmar spyr jag som en kalv. Jag provade med en sån när jag var på semester i Olofström och så fick jag en spruta med samma medel på akuten i söndags.
Usch... Och känner mig helt ur lag halva dagen.
Visst, de hjälper till att ta bort smärtan, till slut, men det är fan ta mig inte värt att må så illa för att få den effekten.

Men. Åter till dagens glädjeämne...
Jag kommer troligen att gå upp lite i vikt, när jag fr o m idag börjar äta alla mina tre mål om dagen, men det är ändå skönt att se lite andra siffror på vågen :).

Jag har alltså gått ned i vikt från 106,4 till 86,4 kg. Till och med vågen skötte sig, och visade bara upp en vikt, mot att den, efter några veckors användning, började trilskas med mig och visade upp två olika vikter efter varandra, med ca 1,5 kg mellanrum. (Det visade sig, att den inte mådde bra av att bli uppställd mot väggen... Den vill ligga plant mot golvet hela tiden... )