måndag 24 oktober 2016

VIKTUPPGÅNG... OCH VIKTNEDGÅNG

Det är uppenbart att jag inte kan slarva för mycket (med för många hälsobollar, eller kvällsätande), för att vikten skall börja peka uppåt igen. Det är en bra läxa att ha med sig, så att jag inte låter det gå för långt.
Men det visar sig också att vikten kan justera sig rätt så snabbt, bara jag slutar med onyttigheterna. Det känns positivt. Idag väger jag t ex 2 kg mindre än vad jag gjorde för en vecka sedan.

Jag har varit på scrapträff hos Scrappweb i helgen och det har gått bra att äta en del av maten.
Rött kött, gör mig dock, tyvärr, alldeles för pruttig. Det blir rätt så sura pruttar, om man säger så, när köttet skall jäsa och ha sig i tarmarna...
Jag hade bett om specialkost, men känner att jag måste justera det ännu mer, i o m att det nästan enbart serverades rött kött på Gullbrannagården. Mina tarmar njuter nog mest av fisk eller kyckling.
Men om hela sanningen ska fram, så borde jag nog äta helt vegetariskt, för att göra det så smidigt som möjligt för tarmarna att spjälka maten. Det känns ju lite absurt att tänka på att djur skall födas upp för att jag skall kunna äta dem, när det, numera, finns så oerhört många goda vegetariska recept att laga mat efter.

Jag hade med mig mina hälsobollar, för att jag inte skulle falla i fällan :). Däremot hittade jag inte alla, så det var lite "abstinens" på lördagkvällen och söndagen, men som tur var, fick jag banan att tugga på istället :).
Nu är hälsobollarna återigen i kylen och kan mumsas på under veckan :). Och det känns ju bra :).

RECEPTLÄNK... DURRAFRALLOR

Här är en länk till durra-frallor.
Det är Nillas Kitchen som bjuder på den :).

onsdag 5 oktober 2016

TIDEN GÅR... SÅ ÄVEN JAG (både nedåt (i vikt) och framåt - längs olika gångstigar) :)...

Jag tuffar på här hemma, i min egen takt. 

Vikten går ned, gram för gram, rätt så stadigt. Just nu väger jag 82 kg, vilket innebär att jag har gått ned 24,6 kg :). Det är ju rätt så fantastiskt, med tanke på att jag släppt lite på kraven från tidigare i år. Jag har således släppt lite på stressen och pressen kring viktminskningen. Jag låter det ta den tid det tar, så att kroppen och huden hänger med... 


Jag har lite skov nu med knät och det har gjort ont flera dagar i streck. Tyvärr. Men jag hoppas verkligen att det inte återgår till samma elände jag hade förra året, vid den här tiden, för då var det riktigt illa.


Jag röjer och rensar, städar och fixar hemma, en gång för alla. Jag är så trött på att ständigt stressas av att jag har för mycket saker hemma. 
Just nu sveper det en grön våg genom mitt liv, som smittar av sig på både kläder (MASAI), sovrum (påslakan, gardiner, kuddar, gröna växter) och vardagsrum (täckte över den röda soffan med svarta lakan och lade fokus på det gröna även där, med gardiner, dukar, kuddar, gröna växter).

Här är några foton på mig i mina gröna kläder... 







Det är optimalt mys i båda rummen nu, speciellt med tända ljus m m.

sovrummet





vardagsrummet



Och så äter jag chokladbollar.
Jag har tyvärr kommit på ett alldeles för gott recept och de där rackarns bollarna lockar mig hela tiden :).


Här är receptet för dubbel sats, ca 21 medelstora bollar:

3 dl cashewnötter (jag har även gjort med blandade nötter)
3 dl havregryn (eller puffat ris :-))
20 st dadlar
5 rågade msk kakao
½ tsk vaniljpulver
½-1 dl vatten
kokosflingor

Mal ned cashewnötterna i en matberedare.
Häll i havregryn, kakao och vaniljpulver.
Häll i ½ dl vatten.
Kärna ur dadlarna. Lägg även dem i matberedaren.
Kör ingredienserna tills det blir en tjock "smet", så att du kan rulla ihop bollar av dem.
Rulla dem sedan i kokosflingor.

Ställ i kylen/frysen och ät som mellanmål/efterrätt :).

Och mitt i allt, så lät jag mig lockas in i en utmaning på Facebook, där man skulle lägga upp foton på sig själv, från yngre dagar...
Här är en kavalkad... Håll i er, för frisyrerna från 80-talet är rätt så roliga :). 

 

 

 

 

 

 

 

 



På den sista bilden är jag ca 30 år. Det är nästan 20 år sedan. En pyssel-väninna, HBD, påpekade för några dagar sedan att jag passar i långt hår, och ända sedan dess har jag gått och klurat på om jag ska låta det växa ut igen.
Hmmm.

Som en jämförelse, har vi nyllet från i år...