Jag är nyfiken på det där med fröknäcken. Det är alltid gott att ha något knaprigt att tugga på till en slät soppa.
Detta recept på glutenfria sesamknäcken hittade jag hos Cecilia Folkesson:
1 dl skalade sesamfrön
1 dl mandelmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl chiafrön
1 msk fiberhusk
1 nypa salt
½ dl olja
2 dl kokhett vatten
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Blanda i olja och slå på hett vatten.
Rör ihop till en deg och tryck ut tunt på bakplåtspapper. Det är lättast att kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
Grädda i ca 50 minuter.
Dela knäcket och lägg på galler i eftervärme, i ca 15-30 minuter.
Den 24 november 2015, började jag mitt nya liv. I denna hälsodagbok skriver jag om de upptäckter och funderingar jag har kring min mathållning och min hälsa, med ett gluten-, laktos- och sockerfritt liv samtidigt som jag lär mig mer om vegetarisk mat. Jag låter aktivitetsarmbandet från Fitbit sporra mig till dagliga promenader/x antal steg. Målet är att gå ned i vikt samt att få optimal hälsa utan artrosvärk.
fredag 30 mars 2018
RECEPT PÅ OLIKA FRÖNKÄCKEN
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar