torsdag 2 mars 2017

JORDNÖTSRUTOR (ur boken Raw Fika)

När man är på scrapträff, blir det lätt att det slinker ned både det ena, särskilt om det är hembakt och ser fantastiskt gott ut. Ögonen vill ha det magen oftast inte klarar av (socker, vetemjöl, mjölk...). Därför tycker jag att det är roligt att förbereda sig på med egen fika.

Genom åren av ökat hälsotänk, har jag kommit att gilla både italiensk banankaka, hälsobollar (chokladbollar, lakritsbollar, andra bollar, Saris jordnötsbollarmorots- och valnöts-muffins, chokladkaka med avokado och peanut butter cups (typ snickers-godis).
Nu hittade jag ett fint recept med både nötter, kakao, bananer och jordnötssmör som kan bli till något gott :).

Tanken är att jag ska hinna göra jordnötsrutor enligt detta recept imorgon.

Här är receptet:

BOTTEN
4 dl paranötter
15 st medjooldadlar
1,5 dl kakao
3 krm salt (bra kvalitet)
3 krm vaniljpulver

FYLLNING
4 stora mogna bananer
2 dl jordnötssmör
½ dl carobpulver
1 dl kallpressad kokosolja

DEKORATION
flingsalt, kakaonibs, mandlar eller salta jordnötter

GÖR SÅ HÄR: 
Botten: Mixa alla ingredienser i en matberedare. Om inte degen håller ihop, kan du lägga till några fler dadlar.
Tryck ut jämnt i en form.

Fyllning: Mixa alla ingredienser till en jämn smet och häll över bottendelen. Toppa med valfri dekoration.
Ställ in i frysen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar