torsdag 2 mars 2017

KOKOSTOPPAR (gluten-, laktos- och sockerfria)

Jag har länge tänkt på att göra kokostoppar, men aldrig kommit för att göra dem.
Här är några recept som jag kan tänka mig att prova, i o m att de är både mjölk, gluten- och sockerfria.

RECEPT NUMMER 1

INGREDIENSER:
200 g kokosflingor
12 msk smält kokosolja
2 msk flytande honung/sirap/råsocker...


GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg på ett bakplåtspapper på en plåt.
Blanda ingredienserna i en bunke.
Forma bollar/toppar.
Baka bollarna tills de är gyllenbruna.
Låt svalna.


RECEPT NUMMER 2

INGREDIENSER:
1 dl kokosolja
2 st ägg
2 msk honung/sirap/råsocker
5 dl riven kokos

(smaksättningsförslag: 1 tsk vaniljpulver, rivet skal av en citron...)


GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält kokosoljan och låt den svalna något.
Vispa ihop och honung, så att det blir pösigt.
Rör ned riven kokos och kokosolja.
Låt smeten svälla i 5 minuter.
Forma smeten till toppar.
Ställ topparna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda, mitt i ugnen, i ca 12 minuter.


RECEPT NUMMER 3

INGREDIENSER:
3 msk kokosolja
2 st ägg
1 dl kokossocker
200 g riven kokos
rivet skal av en halv citron

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop ägg och kokossocker.
Tillsätt kokosflingor, citronskal och kokosolja och rör till en smet.
Låt svälla i 10 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Forma 30 st toppar av smeten och ställ på plåten.
Grädda i ca 10 minuter.
(Om du gör större toppar, kan du förlänga gräddningstiden något)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar