fredag 30 mars 2018

RECEPT PÅ OLIKA FRÖNKÄCKEN

Jag är nyfiken på det där med fröknäcken. Det är alltid gott att ha något knaprigt att tugga på till en slät soppa.

Detta recept på glutenfria sesamknäcken hittade jag hos Cecilia Folkesson:

1 dl skalade sesamfrön
1 dl mandelmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl chiafrön
1 msk fiberhusk
1 nypa salt
½ dl olja
2 dl kokhett vatten

GÖR SÅ HÄR: 
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Blanda i olja och slå på hett vatten.
Rör ihop till en deg och tryck ut tunt på bakplåtspapper. Det är lättast att kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
Grädda i ca 50 minuter.
Dela knäcket och lägg på galler i eftervärme, i ca 15-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar