Det blev en liten sats (8 bollar), så nästa gång skall jag göra en dubbel sats. Bollarna blev saftiga och goda - med fin smak av både apelsin och kanel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhexicjLG7dVADSWe2qSgipK70lJtvQ3uNjZ-oMVavMV7L4DccKXfPL68Jo7h8M3aqt2DIr0xQBWnM15B0AwQFcQvyXPr3pK8KNMYnivsZ9imLQGzT6ATiTFMAr7NBpjFmYXMDuIGjrr4k2/s640/apelsin-+och+chokladbollar+2.jpg)
RECEPT
1 dl cashewnötter
1 dl urkärnade dadlar
2 msk russin/torkade bär
2 msk kakao
1 msk kanel (valfritt)
½ msk kardemumma (valfritt)
½ tsk rivet apelsinskal
½ apelsin (saften ur den)
1 dl kokosflingor (eller bipollen (valfritt)) att rulla bollarna i
Blanda allt (förutom kokosflingor/bipollen) i en matberedare tills det klumpat ihop sig.
Forma till bollar.
Rulla i kokosflingor eller t ex bipollen.
Ställ i kylen i minst 30 minuter innan förtäring.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar