Jag såg det här receptet på chokladbrownie (med avokado som fettkälla) på facebook, som i sin tur länkade vidare till en amerikansk sida. Jag har ändrat det till svenska mått.
(Man kan, om man vill, äta smeten som chokladmousse. Det är bara att ställa in i kylen tills det är dags att servera den :). Det är en mäktig och mättande smak - så smeten bör räcka till minst 6 portioner. Det kan bli toppen med färska hallon, blåbär eller andra bär.)
Så här det det ut innan jag bakat kakan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitQTBGbsLnkonj0hvq0BoXfeTIFoRXhxWL45mNS2sPp25AhR31qNxXXHD6NQAfDezXlIbGwaINKYvDBljMM2mzyDWrQzCpe5gDqbLEg_CjNcpsGiJArqDqiNTQnyAMYQd5ld4OiBSa4D3F/s640/chokladkaka+-+chokladmousse.jpg)
RECEPT:
1 stor avokado
1,1 dl osötad äpplemos
1,1 dl lönnsirap
1 tsk vaniljextrakt (eller lite mindre vaniljpulver)
3 stora ägg
1,1 dl kokosmjöl
1,1 dl osötad kakaopulver
1/4 tsk havssalt
1 tsk bakpulver
kokosolja
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på ca 175 grader.
Blanda följande ingredisenser i en matberedare: avokado, äpplemos, lönnsirap, vanilj.
Lägg allt i en stor skål och lägg till äggen. Vispa.
Blanda till kokosmjöl, kakao, havssalt och bakpulver i en egen skål. Blanda sedan med de andra ingredienserna.
Smörj en form, ca 20*20 cm, med kokosolja.
Baka i ugnen 20-30 minuter, beroende på hur kletiga/torra du vill ha dina brownies.
Låt svalna i minst 20 minuter, innan du skär till ca 16 bitar.
De håller sig i rumstemperatur i ca två dagar. De håller lite längre i kylen. Du kan också frysa in dem.
Så här såg den ut när den kommit ut ur ugnen. Något prickigt har kommit fram under själva bakprocessen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGCqlpwm-kD3zpUD8RoHKlA-yxiugy_T3K1LkDcy2R4LpLEfP08dov2YpzywDTK7s0BdYhcoRA1gzw0ALP5wJ_2bk0bUv1DnRI6F8u4O-t7S-v-J8RJwu5BcRI2kbbUYauW8nM85poqWrz/s640/chokladkaka+-+chokladmousse+2.jpg)
Och gott var det. Det går inte att jämföra med kladdkaka, men den rika chokladsmaken gör en ändå nöjd :).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgM4jlf-3lRVx01LqzZLPaEoH4xRTy18IQys-uzoGQ6iJpVKDqkeW5sz2RKm9wHG0KyfNpoQv7enfcABYQCGJ2zu_9bzyi20DB953VXfmsy7jug9VQL7asIxcFMJrn6Pw8LlTANhUyY3jpO/s640/chokladkaka+-+chokladmousse+3.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar