Förbered det lyxiga kokosriset i förväg, eller under tiden sötpotatisen är i ugnen...
SÅSEN
Hacka 1 klyfta vitlök och 1 tsk ingefära.
Lägg i en mortel.
Häll i 1 nypa salt och blanda till allt i morteln.
Häll i 1 msk sojasås, 1 msk citronsaft, 1 msk vegetabilisk olja, 1 msk lönnsirap, 2 msk sesamtahini och rör om ordentligt, till en sås.
UGNSBAKAD SÖTPOTATIS
Tärna en sötpotatis och 2 torkade fikon. Häll på lite salt och vegetabilisk olja. Ställ in i ugnen, 175 grader, i 30 minuter.
HELA SKÅLEN :-)
...
I och med att jag hade en massa nötter m m i skafferiet valde jag att blanda i dem, tillsammans med en tärnad morot.
Såsen blev riktigt god ;-).
Jag hackade med kniv, och stötte med morteln. Det räckte inte riktigt, så jag körde lite med stavmixer, för att få en slät sås.
Jag hade kvar potatismos i kylen, och värmde upp det i micron. Några små tomater följde med utav bara farten :-).
Och en härlig hemsida här...
Facebooksida här...
Och en härlig hemsida här...
Facebooksida här...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar