Kanel är ju nyttigt för en, så varför inte göra Supermatbloggens kanelbullar. Det blir bara 5 bullar av receptet, så det är ju ingen risk att man överäter :).
DEG
2 ägg
1 msk honung
1/4 dl kokosmjöl
3/4 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
½ dl havremjölk
KANELSMET
50 g mjukt laktosfritt smör
1 msk kanel
½ msk honung
1 msk äggvita
INFÖR GRÄDDNING
1 ägg
mandelspån
TILLVÄGAGÅNGSSÄTT
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och honung poröst.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan i ägg- och honungsmeten.
Häll i mjölk.
Låt dra i 5-10 minuter.
Vispa det mjuka smöret med honung, kanel och äggvita.
Klicka ned degen i bullformar och gör en grop i mitten.
Lägg kanelfyllningen i gropen.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och toppa med mandelflarn.
Grädda i 15-20 minuter.
Låt svalna på galler.

Den 24 november 2015, började jag mitt nya liv. I denna hälsodagbok skriver jag om de upptäckter och funderingar jag har kring min mathållning och min hälsa, med ett gluten-, laktos- och sockerfritt liv samtidigt som jag lär mig mer om vegetarisk mat. Jag låter aktivitetsarmbandet från Fitbit sporra mig till dagliga promenader/x antal steg. Målet är att gå ned i vikt samt att få optimal hälsa utan artrosvärk.
fredag 25 december 2015
LAKTOS- OCH GLUTENFRIA KANELBULLAR
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar