söndag 6 december 2015

MAGVÄNLIG MAT - utifrån ett FODMAP-tänk?

FRUKT
banan
apelsin
mandarin
lime
kiwi
citron
ananas
jordgubbe
passionsfrukt
honungsmelon
blåbär
boisenbär
cantaloupemelon
melon
druvor
grapefrukt

GRÖNSAKER
morot
selleri
gurka
aubergine
ingefära
sallad
paprika
potatis
squash
spenat
tomat
sötpotatis
broccoli
palsternacka
bambuskott

KÖTT - FISK - ÄGG


MJÖLKPRODUKTER
laktosfria alternativ
keso

KORN, FRÖ, NÖTTER, RIS M M
havre
ris
quinoa
hirs
bovete
risnudlar
riskakor
glutenfritt mjöl (bovetemjöl, rismjöl, mandelmjöl m fl)
glutenfri pasta
cornflakes
jordnötter
valnötter
macademianötter
majsmjöl
rismjöl
sesamfrö
solroskärnor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar