Jag blev så sugen på att baka det där fina brödet jag tipsade om härom dagen. Så här är mitt försök, direkt ur ugnen. Jag låter den stå kvar i formen tills den svalnat, utifall att den vill flyta ut.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIsRI5sSywvsnfTJwu6K8Z16MG2DLo74LCKoA6jAa3nb0SGwldox8wikLGTPPpvlzmm2aihLvj7Ocsishoc2JvNBykSdw69QC_K_aPWhmuEIkcZ-jyI_XrIpcGWxfJZLKfJKzHX2fHhJYG/s640/keso-+o+fr%25C3%25B6br%25C3%25B6d+.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi72nXAppeG25DgvDjicAubKTe2rpBYCw5I2P75nNOnTGfEgxsJVhRjzvnWVtWPKQe9spjeY40K2KlEeCDOX1Op0LexJmT49OefCKZ5JouY5iPo8Z_hyphenhyphenESyFvDArvnba_ZkLaavk40UBYMX/s640/keso-+o+fr%25C3%25B6br%25C3%25B6d+2.jpg)
Här är receptet:
Sätt ugnen på 175 grader
4 st ägg
250 g keso (laktosfri)
½ dl linfrön
½ dl chiafrön
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
1 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
lite salt
4 krm fänkålsfrön
4 krm anisfrön
1 näve russin/bär (valfritt)
Blanda allt i en bunke.
Häll över i en smörad och sesamfrö-pudrad silikonbrödform.
Toppa med valfria frön - t ex pumpafrön
Grädda i 60 minuter.
Låt svalna i formen.
Brödet är gott och saftigt. Det är lätt att föreställa sig att att man vill göra det om och om igen :).
½ dl linfrön
½ dl chiafrön
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
1 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
lite salt
4 krm fänkålsfrön
4 krm anisfrön
1 näve russin/bär (valfritt)
Blanda allt i en bunke.
Häll över i en smörad och sesamfrö-pudrad silikonbrödform.
Toppa med valfria frön - t ex pumpafrön
Grädda i 60 minuter.
Låt svalna i formen.
Brödet är gott och saftigt. Det är lätt att föreställa sig att att man vill göra det om och om igen :).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar