söndag 24 januari 2016

PANNKAKOR TILL FRUKOST

Jag kände för något annat till frukost idag, så jag modifierade ett recept på bananpannkakor.

1 st banan
1 msk jordnötssmör
2 st ägg
1 msk nyponskalpulver
1½ msk chiafrön
kokosolja/smör att steka i
tinade bär (hallon/blåbär)

Blanda ingredienserna till en smet.
Låt svälla i 5-10 minuter.
Stek små plättar.
Servera med t ex tinade bär, frukt o s v.

Här är några fler recept på bananpannkakor.
Och här.

...


Här är lite info om nyponets fantastiska hälsofördelar:
Man har gjort studier vid Sveriges lantbruksuniversitet som har visat att nypon kan hämma delningen av tjocktarms- och bröstcancerceller. Ju starkare nyponkoncentratet var desto mer hämmades cancercellerna. Det är också väldigt bra för huden, immunförsvaret, urinvägarna och matsmältningen. Nypon hämmar tumörer, ger huden lyster och spänst, hjälper till vid muskelkramper, lindrar vid urinblåsbesvär, stoppar fettinlagring i ådror, är blodrenande, lindrar vid kolik, det är otroligt rikt på C-vitamin och stärker ditt immunförsvar
Ät nyponpulver, baka med nyponskalmjöl eller gör din egen nyponsoppa för att ta del av dom fantastiska egenskaperna som nypon besitter. Färdigköpt nyponsoppa är dessvärre många gånger proppad med socker och urvattnad.

NYPONPANNKAKOR
8-10 st pannkakor: 
0.75 dl nyponskalmjöl (0.3 US cup) 
0.75 dl mandelmjöl (0.3 US cup) 
1 nypa ekologiskt vaniljpulver
 nypa salt 
2 msk sukrin (erythritol), eller annan valfri sötning 
1 tsk bakpulver 
2 rumstempererade ägg 
1 1/2 dl mjölk, jag använde rismjölk 
1 tsk fiberhusk, kan uteslutas men gör pannkakorna mer lätthanterliga vid stekningen
bär eller frukt som tillbehör

Gör så här: 
Vispa äggen luftiga. Låt dom stå och bli rumstempererade, detta för att dom binder bättre då. 
Blanda därefter de torra ingredienserna i en skål. Blanda med äggen, tillsammans med mjölk. Låt smeten stå och dra i 5-10 min. Stek på medelvärme på båda sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar